stadions map Гданск Познан Вроцлав Варшава Лвов Киев Харков Донецк

Донбас Арена - Донецк, Украйна

 

"Донбас Арена" се в Донецк и побира 52 500 зрители. Стадионът бе открит на 29 август 2009 година - намира се в парка "Ленин", който е близо до центъра на Донецк. Това е домът на Шахьор Донецк, като клубът е и собственик на "Донбас Арена". Съоръжението е проектирано от фирмата, която е проектант на стадионите на Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, както и Птичето гнездо в Пекин.

 

Всички строителни дейности по стадиона са в размер на 300 милиона евро. Тук ще се играят мачовете: Франция - Англия, Франция - Украйна, Англия - Украйна, един четвъртфинал и един полуфинал. Реконструкциите по стадиона приключиха в рамките на три години, като стартът бе даден през 2006 година.

 

Любопитно е, че откриването стана на Деня на миньорите в Украйна, който е и Ден на град Донецк. "Донбас Арена" разполага с три ресторанта, бар, кътчета за бързо хранене, магазини, фитнес и центрове за първа помощ, като всичко е съобразено с най-новите изисквания на УЕФА. Домакините предлагат и специална туристическа обиколка на модерното съоръжение. Банките за медиите на Арената са над 1159.

 

Мачовете от Евро 2012 на "Донбас Арена":

Група D: Франция - Англия (11 юни, 19:00)
Група D: Франция - Украйна (15 юни, 19:00)
Група D: Англия - Украйна (19 юни, 21:45)
Четвъртфинал: Група С1 - Група D2 (23 юни, 21:45)
Полуфинал: А1/В2 - С1/D2 (27 юни, 21:45)


 


Анкета

Заслужено ли Испания защити титлата си?

цитат на деня:

"Трябва да спрем Марио Балотели на всяка цена" - Сеск Фабрегас

знаете ли че...

" Крайно дясното правителство на Испания не пуска отбора да пътува до комунистически СССР за квалификационен мач от Евро 1960 и тимът напуска надпреварата "