Новини

Шмайхел пред Sportal: Испания няма да спечели Евро 2012, финалът е Германия - Холандия

05 март 2012 | 15:15 | 648 A+A-
Шмайхел пред Sportal: Испания няма да спечели Евро 2012, финалът е Германия - Холандия
Легендарният датски вратар Петер Шмайхел сподели пред Sportal.bg, че според него най-вероятният финал на Евро 2012 е между отборите на Германия и Холандия. Бившият страж на Манчестър Юнайтед смята, че големият брой класни играчи в тези два тима ще се окаже решителен за успеха.

"Гледайки реално, мисля, че Германия и Холандия ще продължат от нашата група и в крайна сметка ще са на финала. Според мен, основата на нещата е в това, че Германия и Холандия имат супер много класни играчи, които могат да се заменят един с друг. При нас в Дания имаме доста ограничено количество футболисти. Ние може би имаме само по един класен играч за всяка една позиция. Това означава, че сме много по-уязвими от тях, а дори и от Португалия, при контузии и наказания. За да бъдем на ниво се нуждаем от всички наши играчи всеки път. Разбира се може да бъда опроверган, но според мен това ще се случи", обясни Шмайхел.Датчанинът смята също така, че Испания няма да успее да защити титлата си от Евро 2008. Според него, играта на испанците е твърде много зависима от тази на полузащитниците на Барселона, които ще бъдат много изморени в края на годината.

"Според мен Испания ще стигне само до полуфинал. Те са много зависими от играта на халфовата линия на Барселона. В момента те изглеждат изморен отбор. Сякаш предпочитат да не играят футбол и резултатите са отражение на това. Погледнато от такава гледна точка след 100 дни до каква степен тези футболисти ще бъдат свежи"

"Знаем, че Испания е световен и европейски шампион, повечето от играчите са шампиони в Шампионската лига, но също така знаем, че много страхотни отбори в миналото не са успели да запазят отбора си за подобен форум. Така че си мисля, че е много вероятно това да се случи с Испания сега. Наистина е трудно да спечелиш нещо три пъти подред и да защитиш това, което си постигнал преди две или четири години. Шампионската лига е страхотен пример за това. Както знаете никой досега не е успявал да защити титлата си от предната година. Много хора смятат, че сега Барселона ще съумеят, но за тази цел трябва да правят отлични мачове всеки един двубой. Това означава, че те ще трябва да се изцедят максимално във всеки един мач, а следователно в края на сезона ще имаме едни много изморени футболисти на Барселона, а ако това се случи, ще имаме не чак толкова добър отбор на Испания", каза Шмайхел.

Коментари

Коментирай

Анкета

Заслужено ли Испания защити титлата си?

цитат на деня:

"Трябва да спрем Марио Балотели на всяка цена" - Сеск Фабрегас

знаете ли че...

" На полуфинала между Дания и СССР от Евро 1964 за първи път във франкистка Испания звучи съветския химн "