Новини

Германия мисли за ЕП 2020

04 март 2012 | 16:04 | 444 A+A-
Германия мисли за ЕП 2020
Ден след като беше назначен за шеф на Германския футболен съюз Волфганг Нийрсбах вече постави първата цел и заяви своето желание Германия да приеме голям футболен форум.

"Целите на ръководството на Германския футболен съюз винаги са били високи и ще останат такива. Ще подадем нужните документи за кандидатстване за ЕП 2020 и 2024. Смело мога да кажа, че материалните бази и условията за игра в нашата държава са едни от най-добрите в целия свят. В никакъв случай не смятам обаче, че ще успеем лесно да спечелим правото за домакинството. Домакинът на Евро 2016 Франция се пребори с конкуренцията на невероятни държави в лицето на Турция, Италия, Испания и Португалия", заяви 61-годишният Нийрсбах.

"Разбира се, желанията трябва да се изпълняват едно по едно. Надяваме се през тази година да получим правото да сме домакини и на ЕП за юноши под 19 години, а пък след това ще насочим силите си върху широкото европейско поле", заяви бившият отговорник за международните въпроси на Бундестима.

Германската легенда Франц Бекенбауер също взе отношение по въпроса. "Да, напълно заставаме зад идеята на Волфганг. Европейски форум не сме получавали от 1988 и това амбицира цялото ръководство", заяви накратко Кайзера.

ДРАГАН ИВАНОВ

Коментари

Коментирай

Анкета

Заслужено ли Испания защити титлата си?

цитат на деня:

"Трябва да спрем Марио Балотели на всяка цена" - Сеск Фабрегас

знаете ли че...

" Нападателят на Италия Алберто Орландо е първият играч в историята, който вкарва четири гола в евроквалификация - при победата с 6:0 над Турция за Евро 1964 "