Новини

Едва 10 процента от билетите за Евро 2012 не са продадени

05 март 2012 | 14:24 | 363 A+A-
Едва 10 процента от билетите за Евро 2012 не са продадени
Не повече от 5-10 процента от наличните билети за Европейското първенство това лято в Полша и Украйна са останали в продажба. Това съобщи директорът на турнира на Украинска територия Маркиян Лубкивски след приключването на етапа за продажба на билети от страна на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

"Очакваме сериозно присъствие на феновете на Европейското първенство, коментира Любкивски пред руското издание "The village". Потвърждение за това е огромната динамика на продажбите. Нашите стадиони, мога да кажа, че в момента са запълнени на 90-95 процента. Това означава, че ще имаме голямо число гости. При нас са постъпили заявки за билети от 206 страни и територии".

Той допълни, че са останали няколко начина за придобиване на билети от феновете, които все още не са се снабдили с такива. Първата е чрез платформата за препродажба, която стартира на 10-и април, а другата- от лотарии и игри на УЕФА, както и билети, попадащи в бизнес-програми за гостоприемство.

Отделно от това, до края на март може да се очаква обявяване на свободни билети и на сайта на УЕФА, като това ще бъдат пропуски от страни, които не са се класирали въпреки предварителните очаквания и заявки и интересът е спаднал. "Много добре знаете, че съществува правило на големите първенства- Световни и Европейски: ако една страна не попълва изцяло своята квота, то друга получава нейните свободни билети, обясни Лубкивски.

Коментари

Коментирай

Анкета

Заслужено ли Испания защити титлата си?

цитат на деня:

"Трябва да спрем Марио Балотели на всяка цена" - Сеск Фабрегас

знаете ли че...

" Първият шампионат през 1960-a почти е пропаднал заради липса на желаещи да участват   "